10 + 1 Summer Tips & Summer Items

10 + 1 Summer Tips & Summer Items

Το καλοκαίρι η ζέστη μπορεί να γίνει ανυπόφορη, τόσο για εμάς όσο και για το σκύλο μας. Υπάρχουν διάφορα πράγματα που ο κάθε κηδεμόνας σκύλου πρέπει να προσέξει αλλά και διάφορα αξεσουάρ που μπορούν να κάνουν τη διαβίωση του σκύλου πιο άνετη αλλά και διασκεδαστική!

Βόλτα νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Αποφεύγουμε τις ώρες που έχει πολλή ζέστη όχι μόνο για να αποφύγουμε θερμοπληξία ή ηλίαση του ζώου αλλά και πιθανά εγκαύματα στα πατουσάκια τους από την καυτή άσφαλτο.

Τάισμα νωρίς το πρωί ή το βράδυ, πάντα μετά τη βόλτα. Το σκυλάκι μας θα έχει περισσότερη όρεξη τις ώρες που έχει περισσότερη δροσιά. Παρέχουμε τη τροφή πάντα μετά τη βόλτα και όχι πριν για να αποφύγουμε γαστρεντερικές επιπλοκές.

Φροντίζουμε πάντα να έχει ο σκύλος μας στη διάθεση του άφθονο δροσερό νερό!

Η στέγαση του σκύλου μας πρέπει να γίνεται σε χώρο δροσερό, σκιερό και με πολύ καλό αερισμό!

Παρέχουμε στο σκύλο μας ειδικά δροσιστικά παιχνίδια που μπαίνουν στην κατάψυξη, παγώνουν και προσφέρουν ευχάριστη και ασφαλή δραστηριότητα μάσησης στο σκύλο μας ενώ ταυτόχρονα τον δροσίζουν!

Αντικαθιστούμε το κρεβατάκι του με ένα cooling bed! Τα cooling beds περιέχουν ειδικό gel το οποίο έχει την ιδιότητα να ψύχεται όταν ασκείται πάνω του πίεση, πχ όταν ο σκύλος μας ξαπλώσει επάνω. Τι καλύτερο από έναν υπνάκο σε ένα δροσερό, δροσιστικό στρώμα!

Αν βγούμε βόλτα στον ήλιο, φοράμε στο λαιμό του σκύλου μας ψυχόμενο κολάρο, το οποίο θα τον δροσίσει. Τα cooling colars μπαίνουν από πριν στην κατάψυξη ώστε να είναι έτοιμα για τη βόλτα. Βέβαια, φροντίζουμε και πάλι να μην το παρακάνουμε στη ζέστη!

Έχουμε μαζί μας φορητό πιατάκι νερού για να μπορεί να ξεδιψάσει το σκυλάκι μας. Τα φορητά πιατάκια νερού είναι σπαστά και εύκολα χωράνε σε μια τσέπη, τσάντα ή κρεμιούνται από τη ζώνη μας για να τα έχουμε πάντα μαζί μας!

Αν πάμε εκδρομή με το αυτοκίνητο, πάντα έχουμε το σκύλο μας ασφαλισμένο με ειδική ζώνη ασφαλείας ή τον μεταφέρουμε σε ειδικό κλωβό μεταφοράς σκύλου. Ο περιορισμός του σκύλου είναι απαραίτητος τόσο για την αποφυγή ατυχήματος όσο και για την αποφυγή τραυματισμού του. Για τα καθίσματα υπάρχουν ειδικά καλύμματα τα οποία πλένονται εύκολα και προστατεύουν τα καθίσματα του οχήματος σας!

Αν πάμε στη θάλασσα, δεν πιέζουμε το σκύλο μας να μπει στο νερό. Προσέχουμε να φέρουμε το σκύλο μας ομαλά και με διασκεδαστικό τρόπο σε επαφή με το νερό ώστε να του προκαλέσουμε μια ευχάριστη εμπειρία! Υπάρχουν βέβαια και ειδικά σωσίβια για σκύλους αλλά και αξεσουάρ όπως σετ ταξιδιού για τροφή και νερό για να μη του λείψει τίποτα!

Bonus Tip: Η συχνή περιποίηση του τριχώματος του σκύλου και η απαλλαγή της γούνας του από νεκρές/περιττές τρίχες σίγουρα θα τον βοηθήσουν να δροσιστεί το καλοκαίρι. Οι εξειδικευμένες Groomer μας θα φροντίσουν τη γούνα του σκύλου σας ώστε να είναι σε ιδανική κατάσταση για το καλοκαίρι!